Åndelig overgrep: Noe overgrep er ikke fysisk

Please follow and like us:
onpost_follow 12

Hva er åndelig overgrep? Åndelig overgrep skjer, når en åndelig autoritet, som en kultleder eller voldelig pastor, ønsker å kontrollere deg og ønsker fullstendig lydighet. En åndelig voldelig gruppe påstår ofte at de er de eneste som har de riktige doktrinene. De påstår ofte at frelse bare er avhengig av å tilhøre deres kirke, og at det ikke kan diskuteres imot hva lederne sier. Også lederne kan bevise deres ekthet ved å vitne om alle underverkene, mirakler og helbredelse som skjedde under deres tjeneste.

Å være en leder fører med mye ansvar. De fleste av oss mennesker elsker å følge sterke ledere og adlyde hva de forteller oss å gjøre. Noen ganger lurer jeg på om vi ønsker å tenke for oss selv eller heller ha noen vi stoler på, å gjøre den tenkning for oss. Heller følge dem blindt enn å stå opp for oss selv. Det trenger ikke å være i en kirke. Det kan være hvor som helst. Din sjef, din fotballtrener, din lærer. Alle som har en ledende posisjon i livet ditt og misbruker den autoriteten til å få makt. De Prøver å få deg til å gjøre ting, kanskje til og med mot din vilje. Men du gjør det uansett.

Å kjempe tilbake er ikke alltid et alternativ

Når du blir kontrollert av en person gjør det at du mister deg selv (les her i posten min ”fortapt og funnet”, hvordan fant jeg meg selv etter at jeg forlot kulten). Hvis du ikke gjør noe imot det, vil personen kontrollere alle bevegelsene du gjør i livet ditt. Å kjempe tilbake er ikke alltid så lett. De vil prøve å manipulere deg, for å gjøre deg redd for dem. De vil sparke deg på bakken og fortsette å sparke deg selv når du er nede.

Frykt er et verktøy de vil bruke til å kontrollere deg. (Du kan lese mer om hvordan frykt ble brukt som et verktøy her i min melding “Ingen lyn eller torden“). De vil fortelle deg at du ikke vet noe, og de vet alt. De vil få deg til å føle liten og heve seg selv over deg. Når du har en svak personlighet eller forblir lenge nok rundt dem, kan de ødelegge deg, slik at du slutter å kjempe. Når du står opp for deg selv og går imot dem, vil du etter hvert føle deg isolert og alene. Og når de virkelig føler at de ikke kan kontrollere deg i det hele tatt, vil de presse deg ut. I noen kristne samfunn betyr det at de vil overlate deg til djevelen. Du har ikke lov til å gå inn i kirken lenger, og alle medlemmene vil bryte all kontakten med deg. Inntil du kommer krypende tilbake og ber dem om tilgivelse. Underkaste deg total til deres autoritet

Å gi noen for mye kontroll over livet ditt

Noen mennesker gir en pastor alt for mye kontroll over deres liv. Vi ble lært at vi ikke skulle gjøre noe imot Guds vilje. At Han kontrollerer alle aspekter av våre liv. Vi måtte be for alt og kunne nesten ikke ta en beslutning alene. Du måtte være 100% sikker på at det var Guds vilje hvis ikke, ville du være utenfor Guds perfekte plan.

Siden pastoren ofte har den myndigheten og i sine etterfølgeres øyne, står nærmest Gud, vil noen mennesker heller spørre ham hva de skal gjøre heller enn å ta risikoen for å gjøre feil valg. De ville spørre ham hvilke klær de skulle gå med, hva de ikke burde ha på seg, om de skulle kjøpe en ny bil, hvilke bil de burde kjøpe, hvor de skulle reise for ferien, til og med hvem de skulle gifte seg med, og om de skulle ha flere barn.

Jeg og Johan var ikke sånn. Vi tok våre egne beslutninger og spurte aldri om råd og bare når vi følte at vi virkelig trengte det. Og selv da hørte vi ikke alltid på rådet vi fikk siden vi ikke alltid var enige. Jeg tror at det virkelig gjorde vår pastor irritert. En dag etter at jeg bestemte meg for at jeg ønsket mitt eget firma og startet et som ble veldig vellykket, fortalt pastoren oss at det var fra djevelen fordi vi ikke gikk til ham først for å spørre om vi burde eller ikke.

I min neste blogg vil jeg gå inn i flere detaljer om dette emnet. For å avslutte denne bloggen vil jeg bare si at jeg er veldig glad jeg har denne sterke personligheten selv om det fikk meg i mye trøbbel mens jeg var i “Budskapet”. Noen venner fortalte meg at jeg er en kriger, og jeg tror de har rett. Jeg slutter aldri å kjempe for det som er riktig.

Thank you for reading my post

Please follow and like us:
onpost_follow 12

Published by

Sharon

Født: mars 1980 in en liten by i Nederland Bosatt i Norge. Vokste opp i en streng og religiøs kult. Forlot den i 2013 I mine blogginnlegg vil jeg dele hvordan det var å ha vokst opp i et streng og lukket samfunn. Hvilke påvirkning religion hadde i livet mitt og hvordan livet mitt er nå.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Åndelig overgrep: De følgte med på når jeg hadde mensen -Åndelig overgrep: Vårt første sammenstøt - Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] mitt siste innlegg: Åndelig overgrep: noe overgrep er ikke fysisk, forklarte jeg hva åndelig misbruk er. Jeg må si at i «Budskapet», som er en […]

trackback

[…] ikke vet hva Åndelig misbruk er, kan du lære om det i mitt første blogginnlegg om dette emnet: Åndelig overgrep: noe misbruk er ikke fysisk. I min siste blogginnlegg Åndelig overgrep: Vårt første sammenstøt jeg fortalte om vårt […]