Lykken er…

Please follow and like us:
onpost_follow 12

Lykken er når jeg kan gjøre det jeg ikke fikk lov til å gjøre før. Jeg vokste opp med så mange restriksjoner at jeg føler på en måte at min barndom ble stjålet fra meg. Men å gjøre disse tingene nå gir meg denne overveldende følelsen av lykke. Å føle at jeg er fri og endelig kan gjøre som jeg vil uten frykt.

Lykken er: Å ta en kjøretur med Johan og Nathalie med musikken veldig høyt og synge med musikken sammen.

Musikk var før alltid min største kamp. Jeg elsker å synge, spille musikk og så videre. Så lenge jeg var hjemme var det ikke så stort problem. Jeg ble ikke utsatt for den “verdslige” musikken hjemme. Men på jobb var det verre. Vi ble lært at hvis du ikke var fylt med det hellige åndet, skulle Rock and Roll ta deg. Så kampen for ikke å bevege seg på musikken på jobben, ikke å synge med musikken og prøve å ikke like det var stor. Det gjorde meg veldig deprimert.

Etter jeg brøt ut av kulten følte jeg at jeg mistet musikken min. Du kan lese alt om det i blogginnlegget “Jeg mistet musikken min“. Jeg føler at jeg savnet mange muligheter fordi vi ikke fikk lov til å bruke vårt talent for noe annet enn Gud / kirken. Men å lytte til radioen, eller Spotify hjelper virkelig.

Nathalie og jeg tok flyet til Oslo igjen siste fredag ​​og kjørte sammen med Johan hjem igjen. Vi satt på musikken og sang og bevegde oss sammen med sangene. Det kan være en vanlig ting å gjøre, men for meg er det fortsatt veldig spesielt. Det ga meg denne fantastiske, overveldende følelsen av lykke som nesten fikk meg til å hoppe opp og ned i bilsetet. I det øyeblikket følte jeg meg så fri.

Lykken er: Å se min datter leve drømmen min

Det som også hjelper, er å ha denne fantastiske datteren med dette store talentet og på en måte se henne leve drømmen min. Hun spiller ukulele og skriver sanger. Sist lørdag var vi i Oslo siden hennes audition for Norske Talenter ble valgt for pre-cast. Om to uker vil vi vite om hun kommer videre til neste runde og vil komme på TV. Du kan se hennes audition her på Youtube

Jeg er bare så glad for at hun ikke har noen begrensninger og restriksjoner for å oppfylle drømmene hennes. Hun kan bli hva hun vil. Og denne helgen var ett skritt fremover mot drømmen hennes.

Lykken er: Å handle og kjøpe klær i min egen størrelse

I kirken jeg vokste opp i var det mye fokus på kvinnekroppen. Ifølge vår kults profet ble kvinner designet av Satan for å forføre menn. Vi fikk ikke lov til å vise noen av våre “kvinnelige former” og det fikk meg til å kjøpe klær 2-3 størrelser for store for å skjule kroppsformen min. Vi fikk ikke lov til å bære T-skjorter med korte armer fordi mennene kunne se i dem når vi løftet ermene våre for å tilbe. Vi hadde ikke lov til å ha noen topper på oss med store printer fordi det ville trekke oppmerksomhet til brystet vårt. Det fikk meg ikke til å føle meg feminint og en bra følelse av å være ei kvinne. Jeg følte meg skamfull over hvordan jeg så ut og hvem jeg var. Og jeg hatet å gå på shopping fordi det alltid var vanskelig å finne skjørt og kjoler når det var bukser som var inn, og det hjalp ikke at skjørtene og kjolene måtte være lange og vide og ikke korte og tettsittende.

Men å gå på handletur nå er veldig gøy. Og å gå i tettsittende jeans, stramme topper som viser kroppen min, får meg til å føle meg feminin og fantastisk.

Lykken er: Få en hårklipp og farge håret mitt

Når jeg sitter i frisørstolen for å få en hårklipping eller få håret mitt i min favorittfarge gir det meg fremdeles denne overveldende følelsen av lykke. Du kan lese i mitt blogginnlegg “Ingen lyn eller torden” om min første hårklipp og hvor redd jeg var for å klippe håret mitt.

Lykken er: Å ha hull i øren, å ha lange negler og bruke neglelakk

Tro det eller ikke, men min pastor fra før jeg ble gift og flyttet til Norge, måtte til og med forkynne mot lange negler. Smykker, sminke og neglelakk var fra djevelen. Så jeg lærte faktisk aldri hvordan jeg skulle bruke sminke. Har fortsatt ikke lært meg det. Men å ha lange negler og gi dem farge er veldig gøy. Et år etter at vi brøt ut av kulten, fikk jeg hull i ørene mine. Og det gjør meg fortsatt ekstra glad når jeg har øredobber i.

Lykken er:

Jeg begynner å innse, det er det normale som gjør meg så glad. Verdsetter så mange ting som kan være den vanligste tingen i verden for andre. Men med alle restriksjonene jeg levde ved, følte jeg egentlig ikke at jeg kunne leve i det hele tatt, og nå er jeg endelig fri.

Jeg kom fra hvor jeg ville se i speilet og hatet meg selv, til å se i speilet nå og ser denne sterke, lykkelige kvinnen jeg har blitt. Før var jeg skamfull for å være en kvinne. Jeg følte meg verdiløs og urettferdig behandlet. Nå er jeg stolt av å være en kvinne som tør å drømme, leve drømmene og livet hennes.

Du kommer kanskje også til å like:

Hvorfor blogger jeg?

Herregud min første konsert i en arena

Åndelig overgrep: De følgte med på når jeg hadde mensen

Åndelig overgrep: Noe overgrep er ikke fysisk

Religionsfrihet og dens dilemma

Children should be free

Fortapt og funnet

Please follow and like us:
onpost_follow 12

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of