Spirituele mishandeling: Onze eerste samenstoot

Please follow and like us:
onpost_follow 12

In mijn laatste bericht: Spirituele mishandeling: sommige mishandeling is niet fysisch, heb ik uitgelegd wat spirituele mishandeling is. Ik moet duidelijk maken dat in ‘De Boodschap’, wat een internationale cult is, je pastors hebt die echt oprecht zijn en alleen het beste willen voor ‘hun’ mensen. Maar in mijn ervaring, helaas, was de meerderheid van de voorgangers die ik ontmoette degenen die hun gemeenten beheersten met een ijzeren vuist. Ik weet niet hoe vaak ik tegen Johan heb gezegd dat als onze laatste voorganger in een leidende positie in de regering zat, hij een coup zou doen en het land zou overnemen. Het klinkt misschien belachelijk, maar ik voelde het echt zo. Hij gedroeg zich als een dictator en regeerde zijn dictatuur.

Onze eerste ontmoeting met die voorganger was in het jaar nadat we verhuisd waren en zijn kerk begonnen te bezoeken. Mijn moeder kreeg de diagnose kanker en mijn jongste zus (ze was toen ongeveer 16 jaar oud) belde me in paniek en vroeg me om naar huis te komen. Ik ben de oudste van vijf broers en zussen en ze had haar grote zus nodig. En natuurlijk wilde ik ook bij mijn moeder zijn. Ik heb een ticket geboekt voor de eerste vlucht die ik me kon veroorloven.

Verwachtte dat ik de voorganger om toestemming vroeg

Ik moest een babysitter regelen voor de kinderen, maar dat was niet zo gemakkelijk. We hadden geen familie bij ons in de buurt wonen en we hadden geen andere vrienden dan die van onze kleine kerk. Eerst vroeg ik de vrouw van de oudste of ze de kinderen een week kon hebben. Later op de avond belde haar man mij op om erover te praten. Voor mij was het heel vreemd toen hij me steeds opnieuw vertelde dat het goed was, dat de kinderen bij hen konden zijn, maar eerst moest ik de voorganger vragen. Ik vroeg hem waarom ik de voorganger moest vragen. Maar hij beantwoordde de vraag niet echt. Hij zei opnieuw dat ik me geen zorgen hoefde te maken, dat ik de voorganger moest bellen om hem te vragen of mijn kinderen bij hen konden blijven en dat het goed zou komen. Ik werd echt geïrriteerd en zei tegen hem dat ik de toestemming van de voorganger niet nodig had om te beslissen waar mijn kinderen zouden blijven. Gelukkig was een ander echt leuk stel die de kinderen graag een week wilde hebben.

Toen ik terugkeerde naar Noorwegen kreeg de voorganger te weten wat er gaande was en verlangde dat ik en Johan voor een gesprek kwamen. Johan en ik hadden al besloten dat ik de week erna terug zou gaan en de kinderen deze keer met me mee zou nemen, zodat ik een paar weken kon blijven. Omdat mijn moeder in het ziekenhuis was en nog steeds drie van mijn broers en zussen thuis woonden, hadden ze me daar echt nodig.

Hij wilde niet dat ik reisde

De voorganger was echt boos dat ik vertrok zonder het hem eerst te vragen. Hij vertelde me dat in deze moderne tijd waarin we internet hebben, ik niet naar Nederland hoefde te reizen. Mijn plaats was bij Johan en de kinderen. Ik legde hem uit dat wanneer mijn jongste zus me vraagt ​​om te komen, en ik de mogelijkheid heb om te reizen, dat ik ga en het was aan mij om te beslissen voor hoe lang. De voorganger vroeg Johan of hij het eens was met mijn reis naar Nederland alsof ik iets deed waar Johan het er niet mee eens was. In elk deel van het gesprek probeerde hij mij te ondermijnen.

Hij kwam nergens uit in het gesprek en vroeg me toen waarom ik hem niet om een ​​oplossing vroeg waar de kinderen zouden verblijven voor de week voordat ik reisde. Ik heb heel duidelijk gemaakt dat ik zijn toestemming niet nodig had voor de beslissingen die ik nam. Ik denk dat toen ik het woord “toestemming” gebruikte, ze zich realiseerden hoe verkeerd het klonk. De oudste probeerde ons gesprek te ontkennen waardoor ik al mijn respect voor hem verloor. Wees een man en blijf bij wat je zegt!

Wat wilden ze eigenlijk van mij

Het was nogal verwarrend. Aan de ene kant wilden ze niet dat je geloofde dat ze echt wilden dat je de voorganger om toestemming vroeg voor elke beslissing die je zou nemen. Maar aan de andere kant maakten ze het mij duidelijk door de manier waarop ze vragen stelden, dat het precies was wat ze eigenlijk wilden. Ik weet dat ik het al eerder heb gezegd, dat mijn karakter me veel problemen kostte toen ik in “De Boodschap” was. Ik ben een beetje koppig, te eigenzinnig en openhartig voor een vrouw (volgens de boodschapgelovigen). En veel mannen vonden dat niet leuk. Maar ik had ze in het nauw gedreven.

Het was de eerste en laatste keer dat ik op het matje werd geroepen. Maar het was niet het einde ervan. Het was het begin van een harde strijd waarin ze zouden proberen om tussen mij en Johan te komen en onze familie uit elkaar te halen als we ze dat zouden toelaten.

Wordt vervolgd…

Thank you for reading my post

Please follow and like us:
onpost_follow 12

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Spirituele mishandeling: Ze volgden wanneer ik mijn menstruatie had - Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] over dit onderwerp: Spirituele misbruik: Niet alle misbruik is fysisch. In mijn laatste blogpost Spirituele mishandeling: onze eerste samenstoot vertelde ik over onze eerste ontmoeting met onze laatste voorganger en zijn oudste. Voor mij was […]