Verloren en gevonden: Ik verloor mijn identiteit en wist niet meer wie ik was

Please follow and like us:
onpost_follow 12

Heb je je ooit helemaal verloren gevoeld? Niet weten wie je bent en wie je bent geworden. Wanneer iemand je de vraag stelt; “Wie ben jij” en het maakte dat je in tranen uitbarst omdat je het antwoord niet kunt vinden.

Wanneer je je hele leven in een gesloten gemeenschap hebt geleefd. Waar je geïsoleerd werd van de mensen om je heen. Van buren en vrienden. Het vormt en maakt je. Het geeft je deze identiteit en het gevoel van wie je bent en waar je bijhoort. Je volgt de regels en leeft erbij. Het is jouw leven, jouw waarheid en jouw weg. Maar dan plotseling op een dag, als je ontdekt dat je in een leugen hebt geleefd en je kunt er niet mee verder leven, dat fundament valt en je verliest je identiteit.

Al deze emoties lopen door je gedachten en je lichaam. Paniek, angst en op de een of andere manier wenste ik dat ik de klok terug kon draaien naar het punt dat ik gewoon mijn leven leidde in de onwetendheid en niet bewust was van alle leugens. Ik k wist dat vanaf het moment dat ik het mijn vrienden, mijn familie en ze zouden alle andere mensen in de sekte, vertellen dat ik het niet meer geloof; mijn leven en relaties zouden totaal veranderen. En dan de angst voor mijn eigen gezin. Mijn kinderen maar meestal mijn man. Hoe zouden ze reageren?

Ik had gemakkelijk mijn hoofd in het zand kunnen steken alsof het niet was gebeurd.

Mensen vertellen me dat ik sterk ben. En dat ik moed heb. Maar op dat moment was het slechts een verwarde nachtmerrie. Ik had gemakkelijk mijn hoofd in het zand kunnen steken alsof het niet was gebeurd. Maar ik ben altijd een persoon geweest die gewoon de waarheid wilde hebben en de waarheid wilde leven en eens in een tijd geloofde ik echt in wat we ‘De boodschap van het uur’ noemden. Ik geloofde het met heel mijn hart en mijn heb mijn hele leven ernaar geleefd. Maar leven in een leugen was geen optie. Ik moest eruit. Ik moest mijn gezin eruit halen. En hoewel mijn man het in eerste instantie niet wilde horen, geloofde ik dat hij ook de waanzin zou zien.

We stapten er uit als een gezin en we bleven verenigd en vonden samen vrede en geluk.

Gelukkig kwam het allemaal goed voor mij. We stapten er uit als een gezin en we bleven verenigd en vonden samen vrede en geluk. Beetje bij beetje vond ik mezelf. Ik veranderde van deze ongelukkige en depressieve persoon naar een gelukkig persoon met een glans in de ogen. Toen ik in de spiegel keek terwijl ik in “De Boodschap” was, zei ik keer op keer tegen mezelf dat ik mezelf haatte en na enige tijd wilde ik niet eens meer kijken. Nu zie ik deze gelukkige vrouw in de spiegel en soms vraag ik me nog steeds af wie ze is, maar ik hou in ieder geval van wat ik zie. Onderzoeken naar wat het leven over gaat en kan nu veel dingen doen die ik voorheen niet mocht doen. Nu geniet ik echt van gewoon mijn leven te leiden.

Weinig mensen begrijpen echt de indruk die een religie heeft op iemands leven. Het vormt je alsof je een stuk klei vormt. Hoewel het bijna 6 jaar geleden is dat we de sekte verlieten, hebben we nog elke dag te maken met strijd. Strijd ‘normale’ mensen niet echt begrijpen. Ik weet niet zeker of ik me ooit “normaal” zal voelen. Maar één ding weet ik zeker: ik ben vrij.

Ik hoop dat ik met het schrijven van mijn deel van deze blog enig besef kan brengen over moeilijkheden die ik en andere mensen die in dezelfde situatie bevinden als ik.

Please follow and like us:
onpost_follow 12

Published by

Sharon

Geboren: maart 1980 in een klein stadje in Nederland. Woon momenteel in Noorwegen. Opgegroeid van af de geboorte in een strikt Christelijk sekte. Brak uit in 2013. In mijn blog-posten wil ik vertellen hoe het is om op te groeien in een strikte en gesloten gemeenschap. Wat een impact religie heeft gemaakt in mijn leven en hoe mijn leven nu is.

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Waarom blog ik? -Spirtuele mishandeling: Niet alle misbruik is fysisch -Ik verloor mijn muziek: Waar zal ik beginnen? - Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] Een van de moeilijkste dingen na het verlaten van de sekte was het gevoel dat ik mijn muziek verloor. Ik verloor mijn platform om te zingen en optreden en ik weet niet wat ik kan spelen. Ik ken geen andere liedjes dan degene die we in de kerk zongen. Telkens wanneer ik ging zitten en op de piano speelde, merkte ik dat ik kerkmuziek speelde en dat bracht al deze emoties in mij naar boven die ik niet wilde voelen. Ik had mijn identiteit en mezelf verloren (lees daar meer over in mijn blog ’verloren en gevonden’). […]

trackback

[…] een persoon zorgt ervoor dat je jezelf beetje voor beetje verliest (lees hier in mijn blog ‘Verloren en gevonden‘, hoe ik mezelf vond na het verlaten van de sekte). Wanneer je er niets tegen doet, zal die […]

trackback

[…] Je kunt meer lezen over hoe ik verloor en mezelf vond in de eerste blogpost die ik schreef: “verloren en gevonden “. Het was verschrikkelijk, eng en erg […]