Spirituele mishandeling: Ze volgden wanneer ik mijn menstruatie had

Please follow and like us:
onpost_follow 12

 

Als je niet weet wat Spirituele mishandeling is, kun je erover leren in mijn eerste blogpost over dit onderwerp: Spirituele misbruik: Niet alle misbruik is fysisch. In mijn laatste blogpost Spirituele mishandeling: onze eerste samenstoot vertelde ik over onze eerste ontmoeting met onze laatste voorganger en zijn oudste. Voor mij was dat de eerste en laatste vergadering waarvoor ik werd opgeroepen. Johan vertelde me dat ik graag mensen provoceer. Hoewel ik hou van een gezonde discussie, denk ik niet dat het erom ging ze uit te dagen hoe ik toen op deze twee mannen reageerde. Ze zetten me in een hoek. Ze gaven me het gevoel dat ik iets verkeerd deed. Ze wilden me op mijn plaats zetten en dat deed mij mijn klauwen te voorschijn haalde om me te verdedigen. Ik ben gewoon niet deze nederige, stille persoon die ze wilden dat ik in de Boodschap moest zijn. Ik word altijd veroordeeld en beschuldigd alleen vanwege wie ik ben. Na alle confrontaties die ik moest doorstaan ​​om van mij een ander persoon te maken, raak ik echt snel opgewonden en intens wanneer ik me aangevallen voel. Ik doe het nog steeds.

In mijn tijd in “de Boodschap” zijn er niet veel zondagen dat ik niet naar de kerk ging. Als je geen echt goed excuus had waarom niet te gaan, zouden ze het als spijbelen beschouwen. Zelfs als je de griep had of je niet goed voelde, moest je naar de kerk gaan.

Ik ging graag naar de kerk

Als tiener vond ik het eigenlijk leuk om naar de kerk te gaan. Ik hield ervan het gevoel te hebben dat ik ergens toe behoorde. Het zingen en aanbidden dat we samen deden met de andere gelovigen en het luisteren naar de preken die ons op de een of andere manier slechter lied voelen over onszelf, maar maakte dat we meer van God hielden. Ik ben nooit vrijwillig thuis gebleven. Zelfs vandaag mis ik die geestelijke band, hoewel ik er nooit meer op terug zou komen.

Maar toen de tijd daar was, dat ik mijn eigen familie kreeg veranderde de situatie. Ik kreeg twee geweldige kinderen met slechts 13 maanden tussen en met Fibromyalgie (vermoeidheidziekte) was ik echt uitgeput de periode toen ze klein waren. Ik vond het leuk een huisvrouw te zijn en voor mijn gezin zorgen. Maar in sommige periodes zou ik zo moe zijn, de tranen stroomden non-stop uit mijn ogen en het enige wat ik wilde doen was naar bed gaan en gaan slapen. Maar het werd nog steeds van me verwacht om elke donderdagavond en zondagochtend naar de kerk te gaan en piano te spelen tijdens de zangdienst.

In de problemen geraakt omdat ik thuis bleef

De donderdagavond viel behoorlijk snel weg. Toen mijn zoon naar school ging, wilde ik hem niet naar de kerk slepen, hem op de grond laten slapen en hem dan wakker maken om weer naar bed te gaan en de volgende ochtend moest hij naar school. Omdat ik daar net naar toe verhuisde, kende ik niemand die kon babysitten, maar ik heb ook niet zo mijn best gedaan om een ​​babysitter te krijgen, omdat ik gewoon te uitgeput was om daar 2 uur te zitten. Het was gewoon marteling. De voorganger vond het echt niet leuk dat ik thuis bleef. Hij probeerde me te dwingen om te komen. Maar ik weigerde gewoon om toe te geven.

Vanwege alle stress werd mijn toestand erger. Vooral toen ik deze week in de maand had dat ik niet meer dan een paar uur per nacht zou slapen. Na een tijdje stopte ik mezelf te pushen en gaf ik toe aan de nederlaag en bleef ik thuis op deze zondagen. Ik voelde me te uitgeput en het was best wel lekker om alleen thuis te zijn zonder de kinderen en wat tijd voor mijzelf te krijgen. De voorganger en zijn oudste zeiden er niets over, maar het probleem begon toen plotseling de eerste dag van mijn menstruatie op een zondag viel. In die periode kreeg ik hele erge krampen en ik voelde me zo misselijk dat ik kon overgeven en pijnstillers hielpen niet veel. Dus ik ging gewoon lekker op de bank liggen met een flesje met warm water op mijn buik en probeer door de pijn heen te werken.

Ze riepen mijn man op voor een gesprek om zonder mij over mij te praten

Na enkele weken werd Johan door de predikant voor een gesprek met hem en de oudste in geroepen na een kerkdienst toen ik thuis was gebleven. Ze vroegen hem waar ik was en waarom ik die dag niet naar de kerkdienst kwam. Johan vertelde hen dat ik op de eerste dag van mijn menstruatie echt ziek werd. Ze vertelden Johan dat ze mijn menstruatie hadden gevolgd en het was niet altijd de eerste dag dat ik thuis bleef.

Ik voelde me zo vernederd en naakt. Ik kan niet beschrijven hoe het me heeft laten voelen. Misschien wil je me nu vragen waarom in de wereld zijn we gebleven? Ik probeerde alleen maar te accepteren dat ze mensen waren en fouten maakten zoals de rest van ons. We moesten hen vergeven en God gehoorzamen door naar de Boodschapkerk te gaan. Als we ervoor zouden kiezen om niet meer naar die kerk te gaan, moesten we opnieuw verhuizen naar een ander deel van Noorwegen. Ik had het naar mijn zin waar we woonden en vond het niet leuk om weer te gaan verhuizen om de juiste kerk te vinden. Dus de komende 2 jaar bleven we strijden en vechten tegen diegenen die ons probeerden te beheersen, maar nog steeds een kerk hadden om naar toe te gaan.

Please follow and like us:
onpost_follow 12

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Wij en zij mentaliteit: Wij waren de uitverkoren, zij waren op weg naar de hel – Our Life Stories Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] Spirituele mishandeling: Ze volgden wanneer ik mijn menstruatie had […]