Het spijt me, ik heb het ook gedaan

Please follow and like us:
onpost_follow 12

Dit is niet de eerste keer dat ik dit heb gezegd. Maar het spijt me. Het spijt me hoe ik de mensen behandelde toen ik in de Boodschap was. Ik zat op mijn hoge paard en keek neer op iedereen die de Boodschap niet als waarheid accepteerde. Ik veroordeelde iedereen die het leven in de Boodschap niet leefde volgens de normen die ik had en probeerde te leven. Ik heb er veel mensen pijn mee gedaan. Ik weet dat ik mijn jongste zussen pijn heb gedaan. En vooral voor hen, wil ik uit het diepst van mijn hart zeggen: het spijt me.

Om het oudste kind van 5 broers of zussen te zijn was nog nooit zo eenvoudig. Ik ben 10 jaar ouder dan mijn jongste zus. Ik moest een goed voorbeeld voor hen zijn en kreeg al op zeer jonge leeftijd verantwoordelijkheden. Elke keer als ik ruzie had met een van hen, kreeg ik te horen dat ik ouder was en beter zou moeten weten, ongeacht wie begon.

Dus later toen ik een tiener werd, voelde ik me verantwoordelijk voor hun gedrag. Mijn moeder zou me onder druk zetten en tegen me zeggen dat ik met ze moest praten als ze niet naar haar luisterden. Ze klaagde over hoe ze waren gekleed, make-up naar binnen smokkelden, hun haar verfden en andere dingen die van de wereld kwamen en ze naar de hel zouden slepen. En ik zou proberen met ze te praten. Om te vertellen en te laten zien dat het verkeerd was wat ze deden. Het was altijd met de beste bedoelingen maar weet nu, het deed jullie ook pijn.

Waarom deden we deze dingen die onszelf en anderen zouden pijn doen?

Om dat te begrijpen, moet je weten waar de motivatie vandaan komt. In een van mijn artikelen “Vrijheid van godsdienst en het dilemma” vertel ik over de angst waarin ik leefde. Vanaf zeer jonge leeftijd had ik nachtmerries en ik was bang dat ik niet een goed genoeg christen was. Vrees dat de opname zou komen en dat ik achter zou blijven. Het gaf me zorgen voor mijn andere broers en zussen. Ik wilde niet dat ze achter zouden blijven en door de grote verdrukking zouden moeten gaan.

Toen ik 12 was, kreeg mijn moeder een ervaring van wat zij noemden het vervuld te worden met de Heilige Geest. Mijn ouders raakten daardoor in een grote ruzie met de voorganger omdat de voorganger en de rest van de gemeente niet geloofden in de doctrine over de vervulling van de Heilige Geest. We hebben die kerk verlaten voor een andere die wel in deze doctrine geloofde.

Het alleen geloven van de Boodschap was niet genoeg

Ze leerden ons dat we vervuld moesten zijn met de Heilige Geest om een ​​deel van de Bruid te zijn (een speciale groep die in de opname gaan). En dat het een speciale ervaring was die iemand nodig had die je zou veranderen wie je was, het zou de wereldse verlangens in je wegnemen, en zou je toegangsbewijs tot de opname zijn. Het maakte mijn angst en strijd nog veel erger. Voor de volgende jaren begon het wanhopige gevecht om die ervaring te krijgen.

Ik zou bidden, 5 preken van de profeet per dag lezen, huilen en smeekte God om mij te vullen met de Heilige Geest. In de kerk zou ik in de gebedsrij gaan en hen voor me laten bidden dat God me met zijn Geest zou vervullen. Dag na dag, week na week, maand na maand. Het veranderde me in deze depressieve, fanatieke en religieuze persoon. De druk, de angst werd me bijna teveel. Ik dacht er vaak aan mezelf voor de trein gooien omdat ik nooit goed genoeg zou zijn en ik liever mijn eigen leven zou nemen dan door de verdrukking te moeten gaan. Het maakte ook dat ik iedereen veroordeelde die niet hetzelfde geloofden of het Boodschapleven niet volledig leefden volgens de regels van onze voorganger en de regels die mijn ouders van me verwachtten. Omdat als je niet op de juiste manier leefde je verloren zou zijn.

Sommigen mensen van die tijd kunnen nog steeds al deze dingen tegen me houden, dingen die ik deed in mijn wanhoop en angst. Maar de tijd veranderde en ik veranderde ook. Hoe ouder ik werd, hoe meer vragen ik begon te stellen. Hoe meer ik begon te zien hoe de mensen zich tegenover elkaar en tegenover anderen buiten de Boodschap gedroegen, hoe meer ik ertegen vocht. Ik heb mijn les op de harde manier geleerd, maar het heeft me niet in deze nederige, stille persoon veranderd, maar meer in een krijger die tegen het systeem vecht. Stap voor stap heb ik geleerd om te respecteren en te accepteren dat niet iedereen het met elkaar eens is. Ik heb geleerd om van mijn buurman te houden, ongeacht religie, levensstijl of cultuur. Ik schaam me voor de persoon die ik toen was, maar ben trots op de persoon die ik nu ben.

Als je vragen hebt over een van mijn blogposts aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Je kunt een opmerking schrijven of ons een privébericht sturen op onze facebookpagina: The Trident.

Please follow and like us:
onpost_follow 12

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] ben niet bang om te vertellen wie ik was. Ik heb het er al over verteld in mijn blog “Het spijt me, ik heb het ook gedaan“. Ik weet dat ik veel mensen heb pijn gedaan. Hoewel mijn bedoelingen oprecht waren, weet ik […]