Gefeliciteerd met vrouwendag

Please follow and like us:
onpost_follow 12

Vrouwendag was voorheen een dag waar ik toen niet zoveel aan had gedacht dan dat er een groep vrouwen was die opstonden tegen hun mannen, en de staat die geregeerd werd door mannen, om gelijke rechten als mannen te hebben. De dag werd vaak met veel minachting besproken over degenen die het aandurfden om tegen de bijbelprincipes en de door mannen gemaakte wetten in te gaan.

Ik herinner me deze ene episode van “Little House on the Prairie” (een van de series die we mochten bekijken), waar Caroline Ingalls de vrouwen uit het dorp verzamelde en in het hotel verbleef om alle echtgenoten een petitie te laten ondertekenen die de vrouwen meer rechten zouden geven. Ik herinner me de minachting die mijn moeder had: “Hoe kon ze dat doen? Hoe kon ze zo tegen haar man rebelleren?”

Onze mannen waren als koningen, maar we waren niet echt hun koninginnen.

Nee, dat was niet iets dat we zouden moeten goedkeuren. We moesten ons onderwerpen aan onze vader, die het hoofd van het gezin was en later in het leven de echtgenoot die het laatste woord had. Onderwijs was niet belangrijk. Er werd meer van ons verwacht de hele dag in de keuken te zijn, het huis schoon te houden, baby’s te produceren en onze kinderen groot te brengen. Onze mannen waren als koningen, maar we waren niet echt hun koninginnen.

Het is moeilijk om terug te denken aan de tijd dat ik ervan werd beschuldigd de plaats van Johan te nemen, “de baas” te zijn. Dan moet ik zeggen dat ik moest ingrijpen soms. Zo jong getrouwd als wij, was hij niet echt klaar om het “hoofd” van ons kleine gezin te zijn en stelde geen grenzen, dus ik moest dat doen. En het plaagde hem nooit. Hij en ik waren altijd een team, maar anderen die op ons neerkeken, oordeelden dat ik de heerschappij nam en zijn baas was.

Het feit dat vrouwen stemrecht hadden was volkomen idioot en stemmen was zeker niet iets dat we moesten doen en de meesten van ons deden dat niet. En OMG Kun je je voorstellen dat we de auto reden? Volgens de profeet van onze sekte, was dat ongehoord. In feite kregen de vrouwen de schuld van de problemen van de wereld. Door de modder gesleurd omdat we niets waard waren. Ik vroeg me vak af hoe we de schuld voor de zonde in de Hof van Eden konden krijgen, en kreeg het stempel als het zwakkere geslacht. Ik voelde dat het onrechtvaardig was. Ik heb er niet voor gekozen om als een vrouw geboren te worden. Het gebeurde gewoon dat ik op de aarde kwam als een.

Het is nog steeds een raar gevoel om te ervaren dat mijn hart elk jaar wordt aangeraakt wanneer we de vrouwendag op 8 maart vierden nadat ik de meest enge keuze van mijn leven maakte: het verlaten van wat ik had geleerd om voor te leven en dat was de enige waarheid, vanaf de dag dat ik was geboren.

Ik ben er trots op een sterke vrouw te zijn met haar eigen dromen en leven. Ik ben er trots op mijn stem te geven aan de partij waarvan ik denk dat het goed werk doet en het niet als vanzelfsprekend beschouwt.

Ik ben de vrouwen dankbaar die in opstand kwamen, die wetten hadden veranderd en ons rechten hadden verleend.

Dapper en sterk waren zij en zijn zij die nog steeds vechten! Ons werk is nog niet klaar! Er zijn slechts 6 landen in de hele wereld die echt gelijke rechten hebben voor mannen en vrouwen. Volgens het rapport van de Wereldbank waarover je hier op CNN kunt lezen.

 

De geanalyseerde criteria waren: plaatsen bezoeken, een baan te krijgen, betaald worden, trouwen, kinderen krijgen, een bedrijf runnen, middelen beheren en een pensioen krijgen. Die waren onderverdeeld in vragen als: “Kan een vrouw op dezelfde manier als een man buitenhuis reizen?” en “Is de wetgeving specifiek gericht tegen huiselijk geweld?”

Over het algemeen kwam het wereldgemiddelde op 74,71 uit – een stijging van meer dan vier en een half punten vergeleken met een decennium geleden. Maar de score geeft aan dat vrouwen in de gemiddelde natie slechts driekwart van de wettelijke rechten van mannen hebben.

“Gendergelijkheid is een cruciaal onderdeel van economische groei”, schreef Georgieva in het rapport. “Vrouwen zijn de helft van de wereldbevolking en we moeten onze rol spelen in het creĆ«ren van een meer welvarende wereld, maar we zullen er niet in slagen om het te spelen als de wetten ons tegenhouden.”

Dus voor alle dappere en sterke vrouwen in de wereld, wil ik zeggen: blijf vechten en gelukkige vrouwendag!

Please follow and like us:
onpost_follow 12

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonneren op